Thursday, 13 August 2009

meteor?? wish granted???

aku terbaca satu artikel pasal hujan meteor...
[ kat sinih ]

aish...
benar ke ujan meteor tuh betul2 boleh kiter nampak ngan mata kasar??
benar ke pasal mitos ujan meteor..
bagus kan kalau boleh granted wish yg kita buat..

alahai..
tu semua metafora org asing saja..
mana ada benda yg boleh granted wish selain Allah..
kalau ada..
tentu dah manyak benda yg kita mau akan kita dapat..
tentu bahagia rasa hidup..

sebab setakat hari ini..
apa yg aku minta tak pernah dapat like i imagine..
mungkin aku tak perlukannya..
sebab tuh aku tak dapat...
dan Allah lebih tau apa keperluan aku...
tapi aku kena redha..
kena lebih kuat berdoa..
mudah-mudahan..
bila tiba waktunya..
aku akan dapat yg terbaek sahaja..
ameen....

3 comments:

farah-chan said...

ingtkn kak fila nmpk meteor :D
tapi benarlah, mende tu tak betul pun. baik kite doa banyak2 kat allah
kalau tak dpt jgk tu. mesti ade sebab.

Diya Kamaruzaman said...

Kadang2 kan, apa yang kita dapat sekarang adalah yg lebih baik dari apa yg orang lain dapat. Cuma, biasalah. People susah nak satisfied dengan apa yang dia ada. Diya pun macam ni jugak. Hopefully, Allah susun takdir yg baik2 untuk akak =)

.fatin nabila. said...

"bila tuhan cepat mengabulkan doamu, maka DIA menyayangimu. bila dia lambat mengabulkan doamu, DIA ingin mengujimu. bila DIA tidak mengabulkan doamu, DIA merancang sesuatu yang lebih baik untukmu. oleh itu, sentiasala bersangka baik pada TUHAN dalam apa jua keadaanmu, kerana dia lebih mengetahui segalanya, lebih pada kamu."

sabar cik fila. tuhan tau ape yang patot kamu dapat. :)

selamat berpuasa! take care oke.