Saturday, 27 December 2008

kesinambungan 'inSTinct'

beberapa jam sebelum subuh...
gerak hati aku bergelodak suh dok nengok ccTV..
padahal aku manyak keja..
(selepas rehat a.k.a nap sejam kul 3 am)
mcm takde masa nak ngadap ccTV..
tp kan dah janJI nak prihatin dgn inSTinct aku..
so.. sambil buat keJA tu dok la peraTI ccTV..
and walla.. kul 04:32 am..
aku dapaT tangkap 2 org mamaT singapore cuRi cekelaT..
(ni kes kedua after adeR matpiT nak curi LuBE kul 03:30 am)
(time ni aku tgh nap sebaB makan ubaT sesema..)
tolong la wei..
keTA beSAr.. melaYU lagik...
umuQ dah nak tuA..
dgn mabuknya...
(aku bukan nak aibkan orang.. tp mereka yg memaksa)
tak maLU apa..
grrrr... saje jek suka suki buaT aku maRAh n geRAm pepaGI neh..
spoilT beTul la...
nasiB baek aku tak luKU kepala sekor-sekor...

Wednesday, 24 December 2008

dealing with my iNStiNCT...

iNStiNCT juga dikenali sebagai sixth sense...
korang punya iNStiNCT???
sudah tentukan...
semua manusia punya kebolehan ini...
mengetahui sesuatu melalui mata hati..
yg membezakan.. level kepekaan itu..

dan aku punya level iNStiNCT yg agak tinggi...
infact.. sangat tinggi...
berbanding dengan adik beradik yg laen..
mostly diwarisi drpd my mum...
my lovely mum mempunyai kepekaan iNStiNCT yg melampau tinggi..
terutama berkaitan anak-anaknya..
tapi itu tak heran la kan..
yg aku ni..
takde anak pun iNStiNCT tinggi.. pe kes???

sebab sebenar aku tulis n3 ni...
sebab aku dah penat sgt nak deal dgn iNStiNCT aku neh...
sebab selama ni...
aku menafikan iNStiNCT yg terbit..
kerana kebenaran yg aku minta tentang sesuatu diketepikan..
so aku assume..
iNStiNCT aku neh satu sen tak bole pakai..
but seriously i'm wrong..
very very very wrong...
iNStiNCT yg terbit dr maTA hATi aku itu..
adalah yg terbaek pernah berlaku..
kerana kini.. apa yg aku rasakan..
apa yg aku ketahui sebelum ini..
tengah menuju ke arah keBENaraN...
keBENaraN yg dinafikan...
keBENaraN yg tidak diakui...
keBENaraN yg tidak di'benar'kan...
dan itu sangat-sangat menyakitkan...
dan tak pelik kalau aku kata..
aku sgt kUCiwa...

aku dah maleh nak jiwa kaco neh sebenonya..
kalau jiwa kaco pun.. nak diam² jek..
sebab kalau makin dilayan..
makin menjadi...
so kiranya azam 2009..
'zeroes jiwa kaco'...
giler hati batu aku neh..

dan mulai saat ini...
aku akan amek peduli semua iNStiNCT yg terbit..
mudah-mudahan dapat elakkan diri ni dr terus kUCiwa..
dan mudah-mudahan akan timbul gemBIra..
chaiyo chaiyo fiLa..

Sunday, 21 December 2008

yg mencuit hati ini...

aku ke page .diya.
then dier ader letak pict perkahwinan mawi..
yg diambil dr klubbkidd dot com..
then aku click la page klubbkidd dot com ittew..
n let say there's a tons of photo of mawi n ekin..
tapi gambo ni yg paling mencuit hati aku..

courtesy of .klubbkidd.

sama ada aku buta kaler..
atau gambo ni berubah warna..
tapi..
apa kes kasut hijau???
keh keh keh..

*peminat mawi.. don't shoot me.. aku tgh kesengalan..*

bersantai bersama gavin rossdale

dah lama aku dgr lagu ni kat mix..
tapi tak pernah tau saper yg nyanyi..
puas mencari pemilik suara garau ni..
mcm best gitu...
ader satu ari, serena C (dj Mix.fm) sebut la nama penyanyi dier..
mcm kenal.. tp mcm tak baper nak perasan..
ghupa-ghupanya..
si hubby gWEn ; ayah kingsTOn yg comei itu..
so.. enjoy da vid..
*lirik dier mendalam sei maksud.. *


video

cindeRElla.. aku kah itu????

tadi blog hopping..
singgah kat page
.fatin nabila.
ader la satu n3 yg sedari ni buat pasal realiti & dongeng...
tergedix plak nak try buat...

selepas menjawab secara cepat n spontan...
here the result..
mcm tak percaya..

aku di'title'kan sebagai cindeRElla..
jgn marah beb.. bukan pintaku.. hahahah...

cinderRElla...
aku kah itu???
semoga bertemu prinCE charMIng nanti...
huhuhuhu...

Image hosted by Photobucket.com
Dignified and hard working.
With a gentle and soft-spoken manner you have something many people don't.
Patience.
Even through the moments of heartbreak you're still able to hold onto all of your hopes and dreams.
Bide your time; your dream will come true.

Which Disney Princess Are You?

Friday, 19 December 2008

ingatan dr teman baru..


alahai...
ari ini bertambah seorang lagi tEmAN..
tak pernah kenal pun..
tp keikhlasan beliau sgt dihargai...
tidak mengira samada kenalan baru atau lama...
lantas diri ini diberikan tANda iNGatan...

thANx to Umie..
salam kenalan dan salam mesra dr saYA..

semoga persahabatan yg baru disemai..
berkekalan hendaknya.. ameen..

australia... jackman n kidman..



courtesy of Australia


ok.. i really want to watch this movie..
quite hard to have one movie with prefectly A-lister actor/actress i lurve..
*which can be perfect couple in da movie also*

the most important.. this two are my fave..
which both i really like.. and even lurve..
both are awesome..
*ok ok.. i have lots of A-lister i like*
*but not all the time they can get together in one movie*

so this is a bliss.. ngeh ngeh..
just need to find time to go n watch it..

anyone.. wanna go have some midnite?? huhuhu

Monday, 15 December 2008

ditaja breakfast...

alahai..
semalam baru post pasal bos yg best...
ari ni nak post lagik pasal bos..
memang tepat la my friend..
(yeah.. it's u faqa ; saje nak bg glamour)
cakap yg i dapat bos gemilang..

pepagi along sampai..
bersama bungkusan McD breakfast...
(padahal minggu lepas pun along sudah belikan McD gak)
sarapan ku ditaja lagik ari ini..
untung badan.. jadi adek kesayangan.. huhuhu
dan sekarang tersandar kekenyangan..
alahai...

along.. adek sayang bangat kat along..
same goes to everyone who love me with no condition...
love u forever n ever n ever n ever..
(ok.. baper manyak ever daa...)
n i love u all with no condition also...

Sunday, 14 December 2008

salah ke?? aku ok jek..

salah ker??
aku kerja begini..
ya.. tidak berjadual..
tidak punya waktu yg begitu teratur..

bukan aku suka² tak nak jadual kan kerja kami..
dulu kami punya shift..
tapi ada kala dan ketika...
apa yg dijadualkan tu..
satu benda tak leh nak guna...
kerana kami bekerja sendiri..
bukan kerja pejabat yg waktunya ditentukan..
bukan kerja yg waktu operasinya hanya 12 jam..
kami bergerak.. memberi servis 24 jam...
24 hours / 7 days a week... mind you...

ya.. mereka rnk yg laen punya waktu bekerja..
8 jam kerja.. 4 jam OT...
tetap setiap hari...
dan punya off yg tetap..

tapi aku ini laen..
aku dan acik.. kami tidak sama seperti org laen..
kami punya tugas dan agenda berbeza drpd mereka yg laen..
begitu juga cara kami bercuti...
memang sukar nak paham...
terkadang.. kami pun nak gelak sendiri...
masing² nak jd superman n wonder woman..
tapi kami tidak pernah mengeluh..
kerana kami ikhlas n enjoy bekerja..

dan aku.. gembira di sini..
punya bos yg baek hati..
sangat memahami..
serta yg paling sayang diri ini..
mereka yg mengata aku itu..
punya boss yg sehebat aku???
i don't think so..

jgn la kamu suka suki nak kata aku..
punya ijazah tapi kerja lebih masa...
bekerja seperti kuli..
dah aku bukan boss.. memang la aku jd kuli..
apa kes nak lawan tokei???
kenapa?? salah ker?? hina ker??? aku ok jek..

ijazah itu hanya sehelai kertas wahai teman..
tidak mengajar apa-apa pun dalam kehidupan..
tapi pengalaman.. pengalaman itu yg mematangkan kita...

jadi.. ku pohon.. tolong hentikan..
kalau kamu mahu memilih kawan berasaskan kerja..
sila lah pergi jauh..
kamu tidak layak untuk jadi temanku..

Monday, 8 December 2008

salam untuk kalian


rakan taulan..
sALam aiDILadHA untuk KaliAN..
hayaTi pengoRbanAN.. dekaTI keInsaFan..
raiKAn kemesraAN.. cintaI perpaDuAN..

tulus ikHlas dr saYA..
semoGA semuanYA sejAhtERa henDAkNya..
ameenn..

Saturday, 6 December 2008

rindu dan letih..

1st thing 1st..
syukur kepada Allah lindungi sy & ibu..
selamat pergi dan balik..

juga thanx a zillion to aLonG..
to give me da opportunity to have da best journey ever..
i can't never thank u enough...
da experience is different..
da feeling is high..
n da soul is singing with different tune..

*ok.. what the heck i'm talking about... huhuhu*

da journey will be post later..
whenever i have an extra energy...

bdn ini sgt ngada-ngada..
atas kapal sgt best & bertenaga..
jejak tanah terus rasa sakit-sakit badan..
penat yg teramat..
juga rasa rindu yg terlampau sgt kat virGo..
nanti kita ketemu lagi ya virGo
*ada yg nak sponsor kali ke-2?? hehehe*

dan juga terima kasih pada temaN-temaN yg wisH saya n ibu...

saYa saYanNG kaMU

Tuesday, 2 December 2008

tinggal dulu ya...

salamz semua...
ini mungkin n3 terakhir setakat hari ini..
kerana esok sudah mahu 'cruising'...
dr 3 dec hingga 5 dec...
dan selama itu sy bercuti dr blogging n blog hopping..
pasti akan rindu kamu semua...

sy mahu minta ampun dan maaf...
andai tersinggung apa²..
terkata tak tentu hala..
cakap lepas mcm minah laser..
halalkan semuanya yeah..
*ish ish ish.. mcm nak g perang plak*

mohon doakan sy dan ibu selamat pergi n pulang..
yg penting..
tidAK maBUk laUT.. huhuhu...

nanti kalau sudah selesai apa bagai..
i'll be baCK.. huhuhu...
until later.. muachhhhh...
saYanG kamu seMua...

kalau rindu.. tatap la gambaR di bawaH ok..
gambaR fiLa bersama kanCiL cLaN...
daa...