Wednesday, 24 December 2008

dealing with my iNStiNCT...

iNStiNCT juga dikenali sebagai sixth sense...
korang punya iNStiNCT???
sudah tentukan...
semua manusia punya kebolehan ini...
mengetahui sesuatu melalui mata hati..
yg membezakan.. level kepekaan itu..

dan aku punya level iNStiNCT yg agak tinggi...
infact.. sangat tinggi...
berbanding dengan adik beradik yg laen..
mostly diwarisi drpd my mum...
my lovely mum mempunyai kepekaan iNStiNCT yg melampau tinggi..
terutama berkaitan anak-anaknya..
tapi itu tak heran la kan..
yg aku ni..
takde anak pun iNStiNCT tinggi.. pe kes???

sebab sebenar aku tulis n3 ni...
sebab aku dah penat sgt nak deal dgn iNStiNCT aku neh...
sebab selama ni...
aku menafikan iNStiNCT yg terbit..
kerana kebenaran yg aku minta tentang sesuatu diketepikan..
so aku assume..
iNStiNCT aku neh satu sen tak bole pakai..
but seriously i'm wrong..
very very very wrong...
iNStiNCT yg terbit dr maTA hATi aku itu..
adalah yg terbaek pernah berlaku..
kerana kini.. apa yg aku rasakan..
apa yg aku ketahui sebelum ini..
tengah menuju ke arah keBENaraN...
keBENaraN yg dinafikan...
keBENaraN yg tidak diakui...
keBENaraN yg tidak di'benar'kan...
dan itu sangat-sangat menyakitkan...
dan tak pelik kalau aku kata..
aku sgt kUCiwa...

aku dah maleh nak jiwa kaco neh sebenonya..
kalau jiwa kaco pun.. nak diam² jek..
sebab kalau makin dilayan..
makin menjadi...
so kiranya azam 2009..
'zeroes jiwa kaco'...
giler hati batu aku neh..

dan mulai saat ini...
aku akan amek peduli semua iNStiNCT yg terbit..
mudah-mudahan dapat elakkan diri ni dr terus kUCiwa..
dan mudah-mudahan akan timbul gemBIra..
chaiyo chaiyo fiLa..

10 comments:

[ Eclipse ] said...

hai akak. jiwo kacau ke XD mari kita berdansa buang yg keruh ambil yang suci bersih. instinct tu lebh kurang mcm gerak hari ah an. huh sy sangat lemah dalam itu

goasop said...

percaya pada diri!! chaiyok kak fila!

.fatin nabila. said...

instinct itu penting..
tp,if sangka buruk pd orang juga xelok..
tp, kita harus ada feel buruk sangka pd org, kdg² feel itu, boleh 'selamatkan kita..
jd, em, kesimpulan..
percaya pada diri dgn harapan dan keyakinan, hehehe`..

sofeya kadeja said...

akak fila...takmo sedey2 bangat taw...feya kan ada...

Princess Liyana said...

alaahai...setuju!!zeroesss jiwa kacau..you can do it kak;)huhuhu..chayo2!

Farah said...

wow. ade instict eh. kirenye keturunan la ni ye fila.hehehe...
btw wish u all the best for new year 2009. and also salam maal hijrah =)

runescape gold said...

i think the archive you wirte is very good, but i think it will be better if you can say more..hehe,love your blog,,,

安徽棋牌游戏中心 said...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!

alerts said...

You these things, I have read twice, for me, this is a relatively rare phenomenon!
handmade jewelry

fishing net said...

Good Blog, I think I want to find me, I will tell my other friends, on all
fishing net factory