Monday, 16 November 2009

aku masih di sini...

dah dua bulan aku tak mencoretkan apa2..
ada yg ditulis, tersimpan rapi dlm draft..
tp mlm neh aku rasa ingin menulis kembali..
maaf kalau kalian kecewa dgn coretan aku..
yg kebanyakan masa hanya luahan rasa..
memperlihatkan aku kecewa...

aku punya keluarga..
punya ramai saudara..
punya geng yg boleh aku kongsi apa sahaja..
punya teman yg mungkin memahami..
tp aku rasa...
blog ini sahaja yg boleh aku luahkan isi hati..
yg kadang2 tak sanggup nak lemparkan pada mereka...

dua bulan kebelakangan ini..
mcm2 hal berlaku..
aku dan abg2 dah tak sebulu...
aku tau puncanya..
mungkin mereka akan anggap, aku puncanya..
sebab aku tak bisa nak terima teman yg mereka agungkan..
aku tak boleh bicara dgn teman yg merosakkan hubungan kami adik beradik..
dan kerana tidak menerima kehadiran teman abg2 aku tuh..
aku seperti disishkan..
mereka tidak menjauhkan diri
tapi aku terasa sendiri...

along ada tegur..
jgn sesekali libatkan ayah dlm kehidupan kini..
ayah sudah tenang di sana..
tapi..
aku tidak tegar.. tidak bisa..
kerana kalau ayah masih di sini...
aku akan dipenuhi kasih sayang..
bukan aku tidak dapat kasih sayang..
tapi sedikit kekurangan..
kalau ayah masih di sini..
aku pasti dimanjakan..
abg2 pasti sayang aku...
bukan memperlakukan aku seperti aku tidak wujud..

mlm ini aku benar2 terasa..
aku anggap PMS penyebabnya..
moody tiba2.. menangis tidak kira masa...
dgn along, aku terlepas kata2..
"MAAFKAN ADEK, ALONG..."

mlm ini aku berjanji..
hanya melakukan kerja yg diberi..
tidak akan meluahkan apa yg ada dihati..
kerana ianya hanya akan mengeruhkan situasi...
dan semoga aku terus kuat meniti hati..
jika tidak, satu hari nanti..
AKU AKAN LARI..
waktu itu, tiada siapa yg akan dapat cari..

7 comments:

Pocket said...

lari?
macam teringat satu scene dalam cerita drama komedi tu tajuk bong,
bila abang nya tu nak lari rumah,
tgh pack barang dlm bag n adik dia tanya,
'abang nak gi mana!?'
'abang nak lari!'
'ngan bag tu?'
'humph!!'
'tak penat ker lari ngan bag besor tu?'

anyway, menjadi minority memang tak besh,
bila kita jer rasa inapropriate tp sumer org lain rase besh sangat sangat dah. terasa ati jer la alasan kita n merajuk jer la yg buleh kita wat.

tp jangan memberontak dulu,
mungkin masa boleh membetulkan
keadaan ini?
sabor dulu yer ..

tp kalau nak lari jgak.. rumah pocket buleh jer dijadikan tumpangan.
stor barang barang tu buleh jer pocket sewakan ngan 5 hinggit semalam. makan tanggung sndiri :D heheheheh
(This was a joke, dont consider it as an option)

cham's said...

fila,

i miss you sooooooo much dear! puas i cari u merata sampai ke fs. what happen dear??? pe2 pun i tetap jd ur "cheerleader" wokey.

zureen @ mama said...

Lama tak mendengar khabar..

.fatin nabila. said...

omg, finally, update jugak blog fila ni. dear, if de pape, just tulis kat sini, i'm here to read it, to be the good listener. :)

filanastasia said...

guys.. thanx for the support...love u all.. muaahhhh

AIN NAZRI said...

isk isk isk jgn laa majuk2...
kena kuatkan semangat...
mereka bukan tak sayang cumaa..
buat ketika ini mereka tak leh nak fokus... so kamu kena bersemangat..
mengadapt environment nie.. relaxxx walau kau tak leh relax.. sabar even kamu tak leh sabar.. cheers..even kamu tak nak cheerss.. aku sentiasa ada bila kamu memerlukanku..

filanastasia said...

ain : kadang2 jiwa tuh saje nak dipujuk.. baek.. akan ceq cuba.. tau.. kamu sentiasa ada bila ceq perlu.. kan kan.. luv u babe...