Monday, 23 June 2008

baby sitter

semalam 22 june 2008..
kali ke 4 jadi baby sitter anak-anak along..
bila nak dapat baby kedua..
tak bnyk masalah sebab si abg dah memang manja..
baby ketiga pn ok coz along masih duk kat umah yg sama..
sama gak ngan baby ke-4..
so anak-anak sedara tetap rapat..
tapi len sikit time ke 4 ni..
bila kak siti nak deliver baby ke 5..
adib masih kecil..
dan tak begitu manja..
tak mcm abg n kakak..

semalam adalah yg hari paling renyah dan penat..
satu :
straight from work..
no eating.. no sleeping...
dua :
si adib yg paling kecik..
asyik nak berdukung bila nak tdo..
beralih rumah mungkin..
dan juga rindu ibu dan ayah...

sebelum pulang ke rumah..
bawa budak-budak ni pergi jusco..
si kakak kasutnya putus..
minta yg baru..
dah la manusia kat jusco ni..
ramai bagai nak apa..
layan kan ajer..
then beli lauk untuk mereka...
ader yg nak ayam..
ader yg nak bebola ayam..
ader yg nak udang..
mcm mcm... manja sungguh mereka ni...
tapi seronok jugak.. huhuhu

saat yg paling mencabar..
time malam nak tdo kan adib..
berdukung dekat 2 jam..
mau patah pinggang gue si..
last last tido jugak..
dan semua diminta diam..
takut terbangun..
sebab mak su dier ni dah tak larat dah..
terbaring skali kat sebelah dier..


ni la gambo adib after 2 jam berdukung...

itu la pengalaman jadi baby sitter...
walaupun penat..
tetap menyeronokkan..
and i wont change it for anything in da world..
peace..

6 comments:

shinO サイフル said...

Biase la sebab mak die efisen sgt kot..hehe kecian yang abg tu,lom sempat nak manja dah kene kongsi kasih syg dengan adik baru..

filanastasia said...

tu la pasal shino.. but i called it productive.. huhuh.. so sbg maksu si kecik ni.. kena la tumpukan lebih sikit supaya si adib tak terasa sgt ada adik baru.. huhuhu..

pHu YinG said...

Sama la ngan shino.. nama je abang ngah tapi manja jugak! Jangan marah pa.. Tu mama yang cakap. Hik hik!

Fila.. salam singgah.

filanastasia said...

phu ying : manja tu bukan hanya anak last jek.. ader gak kekadang anak sulung lagik manja..

and salam to u too Phu Ying

hak milik 'atok' said...

aku pon manje gak...walau anak sulung tapi aku bahasakan diri 'adik' dalam family...wakakakak.. menafikan hak adik untuk adik2 aku yg lain..wakakakaka

filanastasia said...

hak milik 'atok' : hang tu memang.. cian kat adik-adik tak boleh dipanggil adik.. nasib hang bukan kakak ceq noo..wuahahaha