Tuesday, 17 June 2008

gigiku...

adui..
ari ni serba tak kena..
baring salah..
drive keta salah..
dok dgr suara-suara dr tv pun salah..
ghupa-ghupanya bunga sakit gigi daa...

walaupun tak selesa..
ku gagahkan diri pg bayar bil..
lama dah bil tu duduk dalam beg tgn..
mak pun dah dok tanya...
dek malas nak berhimpit dgn org yg nak claim rebet..
baru ptg td terlangsai..

balik dr pos office..
pipi dah rasa tebal semacam..
nak ku ketuk : sakit..
nak ku biar : rasa mcm nak mati..
so pg ler pusing kat klinik amim..
sat lagik tutup daa..
nak tak nak kena la balik dulu..
datang semula kul 6 ptg..

rasa mcm nak benggang..
tapi rasa bangga pun ada..
doc kater, lubang tu sangat-sangat kecik..
mungkin tak pernah ader lubang kat gigi..
tu sensitif giler..
doc siap puji:
selain gigi yg berlubang..
gigiku sgt bersih...dan kuat..
abis gigiku diketuk-ketuk..
sakit la doc oit...
tapi tak mengapa la kan..
kiranya, rekod gigi bersih masih menjadi milikku...
seperti waktu sekolah-sekolah dulu..
yuhuu...

demikian la kisah gigiku..
yg kadang-kadang sengal..
tetapi tetap ku sayang..
hik hik hik...

2 comments:

shinO サイフル said...

Cerita pasal Gigi ni dah lama aku tak dengar..last masa sekolah menengah..hahaha

filanastasia said...

hah.. skarang dah dgr kan.. hehehe.. dulu time skolah, kalau check gigi jek, org len lari blakang,tapi ceq mesti jd org pertama.. huhuh