Tuesday, 12 May 2009

open relationship???

si teruna punya dara..
si ghades punya jejaka..
si suami punya isteri..
si wifey punya hubby....


tapi mereka mereka itu punya someone dibelakang pasangan...
mungkin teman..
mungkin kekasih..
atau mungkin "acquaintance"

mereka mengatakan ianya hanya "open relationship"..

tetapi sejauh manakah "open relationship"???

dan apa sebenarnya maksud "open relationship" itu sendiri???

bak kata nabil...
"lu pk la sendiri"

tp fila kompem tak ngerti..
so tak leh nak pk sendiri..
kalian punya idea???
apa itu "open relationship"??

13 comments:

.fatin nabila. said...

nth.
open relationship bukan perkara patut pon dibuat.
lagi2, yg claim relationship itu sudah ada relationship ngn org lain, hbgn yg serius ataupon.
maybe org tu maksudkan hbgn yg sekadar "bese2 saje" kot dgn open relationship itu.
toing toing.
tak phm jgk.
tp, 1 yg sy phm.
seseorang yg dh de relationship yg serius, means, tunangan org, suami or isteri org, xpyh la nk gatei uat open2 nih ngn org lain.

S h i n o said...

macam kawen tak macam kawen..
easy going macam orang bujang kot.

tak bagus juga.. :D

damme damiah said...

kalo xsilap sy, OR su supposedly untuk org yg masih kapel. means walaupun mereka sudah kapel, mereka masih boleh flirt around.

kira tak limitkan hubungan la. and in the end baru fikir siapa yg paling seswai.

tp mmg tak best pun. hanya utk org yg jiwa tabah sahaja hehu

Ladyee.Ladybug.Yna said...

open relationship ni kalau ape yg yna phm la kn...mcm org yg dah de steady/tunang/kawen tp dorg still boleh ada relation lain kat blakang seems like ade ank ikan/pmpn simpanan/kekasih gelap...mcm tu la kot. lebih kurang mcm pasang banyak2 la kot. tapi skrg mcm berlambak kes2 mcm ni. semacam trend pon ada. ohhh, mtk jauh!

Princess Liyana said...

Hmm cam 2la kot kak,even da ada tng,atau terikat,die still leh flirt dgn org lain.huhu btolke?yana pun xpasti

zureen @ mama said...

Open relationship tu apa fila??(nak kawen hampir 12thn pun tak tahu apakah itu..he3..)
...ooooo..KEKASIH GELAP YE????
(Dosa jer..nak maintain sorang pun susah,nak jugak yg lain ...he3)

cham's said...

dat not "open relationship" but we call diz "casual partner" :)

Anonymous said...

ada apa dengan status? laki org pun maseh boleh disambar!
jadi, moral disini, usah takot dgn status open relationship tuh!
it's nothing!

kasih said...

open relationship...
ntah!!!
tapi rasanya kasih dlm open relationship kot...

AIN-NAAZ said...

hubungan terbuka maksud maksud maksud.. apa ek.. sat aku pk.. eerrmmm.. haaa satu hubungan yang dijalinkan oleh seseorg secara terbuka.. mcm mak ayam dengan bapak ayam.. hahaha.. jawapan sengal !

ije said...

bercinta biar satu
berkawan biar berjuta~

Diya Kamaruzaman said...

open relationship itu menyakitkan semua pihak. oh my. sangat anti relationship begini.

Farah Amin said...

open relationship. mcm tak best je.kalau betul sayang, kenapa sanggup nk berhubungan dgn org lain kn. kalau dh x leh nak bg komitmen, baik xpyh ade relationship terus. isk :(