Tuesday, 10 February 2009

sakit tengkuk = no mood...

seharian semalam..
dr celik mata sampai ke petang..
berkemas..
membuang segala kotak n barang yg sudah kurang pakai..
bukan apa..
sekarang terlalu manyak nyamuk..
dan takut jugak ngan kes denggi neh..
member aku sorang masuk spital..
dan member achik meninggal minggu lepas..
semua angkara si nyamuk AEdes durjana..

so aku n mum pada hari semalam..
ambil keputusan membuang benda-benda yg agak menyemakkan...
manyak buku n majalah aku jek sebenarnya...
*sedih woo.. terpaksa berpisah dgn'mereka'.. sob sob..*
tapi ku rela.. dari jd mangsa...

tapi yg tak rela nya..
tengah dok beriya mengangkat kotak yg berlambak-lambak ittew..
zass.. urat tertarik plak kat tengkuk aku..
mau tak menjerit bergegar satu umah..
aku rasa satu tmn u kot boleh dgr..
warghhh sakit nya...
terus terlepas kotak bagai..
terjelepuk mintak mak urut..
sakit tau..

dah kena urut.. ader kurang sikit..
abiskan la apa yg tergendala..
sesekali air mata nak mengalir jugak..
tapi takkan nak biar jek..
anak dara.. buat keja kena sampai abis...

dah settle..petang masuk la keja..
dan mood time tuh memang merundum abis..
mcm² ubat aku makan biar bg ilang..
tapi tak jugak kurang..

pagi neh.. masih sakit..
still kurang bermood...
mujur along datang bawakan hotcakes..
wahhh.. sgt heaven..
tetiba berkurang rasa sakit tengkuk seketika..
tapi neh.. hotcakes dah abes..
sakit datang semula..
sengal sungguh.. huhuhuh

tapi ok la.. dr semalam.. dah sgt kurang sakitnya..
dan aku masih mampu bergerak..
cuma mcm robot jek..

till later kengkawan..
mau buat urusan..

8 comments:

cham's said...

tengkuk tu sakit kena gigit nyamuk ke? ada merah-merah tak mcm ruam? hahahaha, ke awak kena love bite? kwang-kwang-kwang

filanastasia said...

cham's : kalau i kena lovebite.. i diam-diam jek ok.. takde merah-merah nya.. urut tegang jek neh.. huhuhu

azie said...

gi doc kak.jgn biarkan.

A t i Q a h said...

haha. kelakar je akak ni. habis hotcakes, sakit datang balik yeh.

S h i n o said...

sakit tengkuk biasanya org tak urut.
Nt die hilang sendiri :)

cume jgn lasak sgt k..

:)

.fatin nabila. said...

sy if tertarik urat kt tengkuk, bese, kena relax je..
btol gak shino ckp, dier ilang sendiri..
lagi sentuh lagi sakit..
kena diam je kejap, then ilang la..
relax, relax..
jgn tension², hehe`

ijechan said...

eyh. tgh menahan hidu ridsect goodnight.. sbb nyamuk banyakkkkk xhengat! adeii

Princess Liyana said...

akakkkkkk...rindu..hu hu hu..get well soon ok!jgn keje brt sgt..nanti sakit lg..tau tau?