Thursday, 12 February 2009

tag pelamin anganku.. huahahah

salamz kengkawan.. aku telah di'tag' oleh mr s h i n o;
owh.. terasa ati eh kalau tak jawab.. ok ok..fila jawab yer..

pepe pun korang jgn la jeles atau kata aku perasan bagai ok..
biasa la.. bila menjawab sesuatu yg tak pasti neh..
tentu suka suki nak jawab apa yg kita impikan.. yer tak??
lagik lagik la dlm keadaan aku yg kacau bilau sebab pen drive ilang.. wuarghh..
tapi nak gak jawab tag neh.. hopefully lenyap kejap sedey pasal pen drive tuh..
so.. enjoy...

***********************************************************************************

1. How old are you?
27 tahun.. eh.. suka la aku nak jd 27.. 17 ogos nanti baru aku 28 ok.. lama lagik... bagi ler peluang aku ber'muda-muda' dulu,.. huahahah

2.Are you single?
Single n available.. (anyone??? sila lihat perkataan available ittew.. hahahhaa)

3.At what age do you think you'll get married?
dulu kalau time motivasi selalu tulis aim kawen umuq 27... tapi 27 dah lepas.. tak kawen lagik neh.. so aku pun tak tau la bila tahun Allah nak bg jodoh... so andai tetiba esok pagi jodoh aku.. esok pagi la aku kawen.. wakakka...

4.Do you think you'll marrying the person you are with now?
dah aku single.. tak kan nak kawen ngan gambo jejaka kat desktop lappy neh plak.. ish ish ish.. kerana gambo dier jek la yg bersama aku waktu neh.. kalau yer best jugak kan... hahahah keperasanan sudah bermula..

5.If not, who do you want to marry?
kalau nak dier jugak??? hahha.. sapa kah jejaka di desktop lappy neh ya?? kueng kueng kueng..

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
kalau anak-anak sedara dah cukup besar.. biar diorang jd flower gal & boy.. boy boleh jd budak bunga ker?? pedulik.. hehehhe.. *kerana mereka akan jadi pengapit paling comel..*

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
aku pernah punya impian nak buat garden wedding di tepi pantai.. apa kes?? tapi tetiba mcm nak traditional plak.. ish ish ish.. last last malas nak pk,.. agak-agak kalau along nak sponsor buat kat stesen dier pun ok jugak.. meriah tau.. semua owang yg datang tu akan raikan aku.. hahahh (kamu nak?? kamu nak?? sambil tanya jejaka di desktop lappy)

8.Where do you plan to go on honeymoon?
atas cruise yg sgt heaven ittew okies... pastu duk jek la dalam bilik.. (under 18th sila tutup mata.. hahhaha).. tak kisah la.. selagi bersama si jejaka terchenta.. kat tepi padang pun boleh dapat feel honeymoon.. ok tak??

9.How many guests do you think you'll invite?
selagi sapa yg tau aku kawen n sudi datang.. dipersilakan.. kuarger.. sedara mare.. kengkawan.. supplier.. abg-abg tanker.. org-org petronas.. (kalau tak jemput, takut kecik ati plak.. huhuh), serta yg tidak dinyatakan.. cewah... ngeh ngeh ngeh

10.Will that include your exes?
aku tak ramai exes la.. aku gadis loyal ok.. hahahha... so tak perlu kot.. ntah idup ke tdk lagik diaorang tuh.. malas nak susahkan diri cari alamat diaorang..

11.How many layers of cake do you want?
dulu aku pernah nak 7 tingkat kek.. giler kuasa apa aku?? hahaha.. tapi sekarang 3 layer pulut kuning sudah cukup.. kalau ader yg nak sponsor kek.. sgt dialu-alukan okies.. huhuh

12.When do you want to get married, morning or evening?
i have no idea.. pagi kot.. sebab aku pun lahir ke dunia neh pagi buta.. so.. rasanya mcm kelahiran baru (status baru, jadi bini org) kalau nikah pagi hari.. emmm i like.. hihih

13.Name the song/tune you'd like to play at your wedding
tell him - Celine Dion & Barbara Streisand.. can i have our 1st dance??? lagu ini sgt bermakna ok..

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
anything can do.. tp tangan lebih sopan.. dan lebih manja.. lagik lagik kalau suap-menyuap.. aku sangat suka makan disuap emak.. sampai sekarang ok sgt suka kalau mak suap.. so apatah lagik kalau disuap jejaka terchenta.. owhhh heaven..

15.Champagne or red wine?
sirap bandung soda ok.. sila buat sesedap mak atau arwah ayah buat.. kalau tak reject.. ngeh ngeh ngeh..

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
selepas semua selesai la.. takkan nak tinggal bontang-bontang jek.. ramah mesra ngan kuarger semua.. jadi anak menantu mithali la kunun.. pastu baru aa honeymoon tak hengat dunia.. hahahah

17.Money or household items?
tak memilih ok.. asal ianya pemberian ikhlas.. kerana ikhlas itu lebih berkat n bermakna.. cewah.. ayat mcm tak bleh blah. huhuh

18.How many kids would you like to have?
ikut la baper ramai Allah nak bg.. tapi sgt best kalau dapat 4 kot.. kan jejaka desktop kan?? huhuhu... same like u n mine.. ngeh ngeh..

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
hanya record yg bukan nc17 okay... kalau nc17 tuh.. record dalam otak n hati sendiri sudah.. privacy okies.. hahahh

20. Whose wedding plan would you like to know next?
1.ain janne
2.dak chomel a.k.a kekasih atok
3.annaheim
4.phuying
5.cham's

9 comments:

Princess Liyana said...

huhuhu..inilah yg terjadi pd org yg byk keje tp maleh...on9 buat keje sorg2 ;P

hi hi hi..air tu mmg nnmpk menarik kak...uhuhu..klau wedding kt stesen yana mesti dtg..uhuhu..kt tmn u pn yana dtg;)

filanastasia said...

princess liyana : doakan saja ya.. ntah bila tahun la.. huhuhu

.fatin nabila. said...

gewd²..
rajin jwb tagged ea..
if sy, peram sebulan then br jwb..
tu pon, jwb ala kadar, hehe..`

cham's said...

hahaha, baru nak buat tipu muslihat siti muslihah tu...dah kena tag! erm, nanti bila i dpt wahyu i jwb tau. nantikan kemunculannya. wakakaka. kawin ke? ayoooooo...

Farah Aminuddin said...

sape la jejaka kat lappy dia tu. kawin nnt jgn lupe jemput :)

[ a l i y a ] said...

wah,ok jgk wedding kt stesen,tuh buat suka suki,hehhehehe,x pnh lak di buat org,then sape buh mnyk aritu free la yeeee

filanastasia said...

.fatin nabila. : tgh nak ilangkan tensen sebenonya time tuh.. huhuhu

cham's : hahaha.. tak sempat dah.. sila jawab okies..

farah aminuddin : sape ek.. sape ek?? sape kamu ek (tanya kat jejaka desktop.. huhuh).. doa-doakan ya..

[ aliya ] : tu la pasal liya.. sebab tak de owang pernah buat la akak nak buat.. huhuhu.. minyak free?? adoi.. bankrap ooo.. huhuh

S h i n o said...

hahaha
ermm thanksss kerana sudi melayann sy :)

filanastasia said...

s h i n o : my pleasure.. anytime..