Sunday, 5 April 2009

i'm defeated...

owh.. tajuk n3 sangat tak bleh blah...
tapi itu la yg aku rasa saat n ketika ini..
semalam bila along kata kami tak menang apa-apa award..
aku masih cool..
mungkin masih emo sebab tak dapat pg majlis..

tapi..
td x-AM (area maneger) kami dtg..
minta sampaikan hadiah voucher..
kepada pemenang...
*sebab along yg in-charge*
tetiba aku rasa sgt kecil..
walau bdn aku neh lebih bulat dr mereka di stesen neh...
aku terasa sgt sia-sia..
terasa sgt hilang makna..
bukan la apa yg aku buat untuk award semata
*owh.. aku ikhlas berhubung ngan customer okies*
*ikhlas buat yg terbaek untuk mereka*
*cuma terasa apa yg aku buat tidak mencukupi*


i'm defeated..

walau dulu aku sedar..
kerjasama itu penting..
tapi ari neh..
aku merasakan..
komitmen, attitude n kerjasama ittew amat penting...
bukan hanya aku n my bros'..
tapi juga dari semua manusia yg ada kat stesen neh..
kerana jika tidak dapat sokongan semua..
segalanya jd tidak bermakna...

tidak bermakna jika aku bersungguh melayan baek pelanggan..
tidak bermakna jika achik penuhkan barangan dlm kedai..
sgt tdk bermakna jika along pastikan yg terbeak shj ada di stesen neh..
serta tidak bermakna jika rnk buat tugas mereka tp feeling tidak sampai..
sgt tidak bermakna..
jika customer n mereka yg laen tidak dapat melihat n menilai...

i'm defeated..
mungkin customer service bukan bidang aku...
i'm sorry along..
adek bukan "crew" along yg terbaek...

i'm defeated..
aku dah tak tau apa lagik yg aku mahukan..
seem like whatever i'm doing..
it's not always enough..

i'm defeated...
*nak pergi hentak kepala ke dinding sekejap*


6 comments:

Pocket said...

'i'm defeated'

pocket ter relate tajuk ni ngan kes pencurik ari tuh...
'oh! oh sunggoh ker cik filanastasia hantam mamat to on his next attempt?'

rupa rupanyaa...

alaaa... jangan la sedih dik,
rezeki anda di corner yg satu lagi:) sikit lg jer..

(Beraper sikit.. aaa yang ni pocket tak tahu^^)

S h i n o said...

banyak lg kena blaja ni..
hehe klu sy yg jaga, sure minyak keta
sy penuh je :P

cHeRyNa PiReS said...

jgn risau...
customer service bukan bidang yg senang walau dah bertahun2 masuk dlm bidang nieh. kena sabar...kena flexible dlm mase yg same kena covincing! byk skill yg diperlukan...
just keep on trying k!!

Princess Liyana said...

CEH..shino amik kesempatan..isi minyak penuh2..hmm akak,jgnla sedih2..akak dh buat yang terbaik..ok?smileeeee sis ;)

.fatin nabila. said...

jgn la hentak² kepala, miong kang.
xpe, jgn sedih.
relax, stay cool oke.

ijechan said...

dont be sad sis! at least sis dah buat yg terbaik! chayok2 kak fila! go go!