Saturday, 30 August 2008

baby J masuk wad...

aduhai.. cian sungguh dgn baby J kesayangan..
3 hari tinggal di 'wad' dekat tmn u ni...
kesakitan yg teramat sangat.. hampir kronik..

huhuhu.. mesti ada antara kamu yg pelik kan..
sapa la baby J ni..
baby J adalah kereta Kancil pemberian arwah ayah...
sewaktu besday ke-21..
yg dah berusia 6 tahun..
yg teramat disayangi..
yg tidak akan pernah ditukar ganti...

3 hari lalu.. tetiba dia meragam..
bawak ke klinik..
tup tup kena operation..
kena buat full overhaul..
kuar enjin n all.. aduii...
terlalu bnyk yg perlu dibaiki..
maklum la.. dah 6 tahun usia.. tapi tak pernah overhaul..
yg dibuat hanya service berkala.. dan itu pun sudah berbulan lama..

kini, baby J sudah pulih...
sudah keluar wad n bertambah gagah..
semalam cubaan pertama dibuat...
di jalan skudai yg berhalaju 90km/j..
minyak ditekan melebihi had..
dan ternyata baby J bertambah hebat..
dah takde nak tersekat-sekat..
itu la kali pertama dalam tahun ini, baby J melebihi had halaju..
mujur tiada speeed trap.. huhuhu.. kalau tidak haru...

dan diri ini terasa puas..
walaupun kena keluarkan wang simpanan...
tunggu la dirimu berusia 7 tahun...
akan diri ini lengkapkan mu dengan sempurna..
sesempurna yg diri ini mampu..
kecuali ada yg mahu sponsor..
tentu kamu akan tampil hebat bergaya..

so.. ada sesiapa yg nak tolong sponsor.. hahahaha

9 comments:

Princess Liyana said...

uhuhu..kak,nasib baik baby J dah sembuh..huhu bolehla akak bw dia jalan2..alaahai:)..

baik2..JB ni kan byk road block;p hahaha

Slmt mymbt kemerdekaan kak;) n slmt berpuasa!

filanastasia said...

princess liyana : tu la pasal.. akak bab speed trap ni tak baper suka nak terlibat.. sayang wo duit.. baik g shopping duit tu dr bayar saman.. hihihi...

selamat berpuasa jugak tuk yana sekeluarga.. take care..

Princess Liyana said...

huhu..tau takpe!baik g shopping dr byr saman..alaahai..pandulah dgn selamat, ingatlah org tsayang:)

annaheim said...

ahaha./.ingatkan ape la baby j tuh...haha...rupa2nya kereta...akak nih wat suspended tol la...;p

selamat berposa akak.~!

shinO サイフル said...

:) selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa..

filanastasia said...

princess liyana : sentiasa ingat.. cuma kekadang sesaja nak test drive.. atau nak ilang tension.. pemanduan dgn halaju tinggi bleh free mind tau.. huhuhu.. memang suka buat keja giler akak ni.. hihih

annaheim : yup.. sila la baca di http://filanastasia.blog.friendster.com/2008/04/baby-j/

selamat berposa yang...

shino : sama juga untuk kamu.. yuhuu

Princess Liyana said...

huhu.baik2 kak. nanti ada polis cmne?hehe;p

[ Eclipse ] said...

LOL ingat anak fila, wink~

filanastasia said...

princess liyana : baik puteri.. hihihih.. akan patik ikut nasihat puteri.. uhuhuh

[eclipse] : memang anak pun.. tapi lain bentuk fizikal jek.. huhu.. tp rasanya sayang lebih dr nyawa sendiri..