Monday, 25 August 2008

workaholic vs workmaniac...

workaholic VS workmaniac..
which one is me???

situasi 1 : sewaktu berbual-bual di YM;

"kat mana?" teman
"tmpt biasa aa, stesen" diri ini
"pergh.. women giler keja btul u ni" teman

situasi 2 : berborak di YM juga;

"ko ni asyik keja jek.. tak penat ker??" sahabat
"penat jugak.. tp dah keja beb" diri ini
"keja-keja jugak.. tp amek aa cuti jenjalan.." sahabat
"nanti la kalau ade kelapangan" diri ini

situasi 3 : sms la pulak...

"this weekend keja?" teman
"kalau takde plan, keja.. naper?" diri ini
"tak off?" teman
"off.. tapi kalau takde watpe.. keja la.." diri ini
"huh? keja ke off??" teman
"off.. tapi kalau boring dok umah.. keja jer.." diri ini

situasi 4 : bicara sewaktu besday menghampiri..

"sis, keja ke ahad ni?" kazen
"keja.." diri ini
"cian besday pn kena keja.." kazen
"cover acik.." diri ini

situasi 5 : luahan rasa di YM;

"workaholic vs workmanic, maner satu aku?" diri ini
"ko dua2.. wakakaka" dak chomel
"erkkk" diri ini

so kengkawan.. agak-agaknya.. maner satu kiter yer??
it's different tp mcm tak banyak beza jek 2 term tu kan..
poning eden..

6 comments:

KEKASIH 'ATOK' said...

ko mmg kedua duanya... kuat keje.. giler keje.. dua2 pon ko... tapi mungkin ko terlalu bertanggung jawab dan berkaki lebar... :) mcm aku nie.. dah malas keje.. mati je belom lagik.. huhu buhsan buhsan..

shinO サイフル said...

kerja routine kan.
buhsan la sikit. Tul tak?
pe kata men XBOX mse duk jaga tu.
sure cepat je masa berlalu. :)

Princess Liyana said...

huhu..workaholic kot kak..:p

alahai,jgnla keje je.sesekali jalan2 cs, danga, tebrau, angsana..haha dan bershopping sakan!auww:)

filanastasia said...

kekasih 'atok' : ko kawen jek ler.. len aa aku ni.. takde comitment.. tu yg keja jek taunya.. hahaha...

pst.. kalau aku dah bekeluarga; baru aku boleh slow down kot.. baru ada alasan kukuh..

shino : pe kata, en shino belikan la saya XBOX.. kira mcm adiah besday yg dah terlepas... pasti saya suka.. huhuhu

princess liyana : jom shopping.. hehehehe...

syam said...

hahaha..
ayat standard tu..

aku pelik macam mana kalu dah bz leh sms ngan YM lagi?

sebenarnya mereka tu malas nak kuar... tak pun malas nak melepak so bgi macam-macam alasan..

filanastasia said...

syam : marila nengok suasana kerja saya.. baru tau mcm mana keadaannya..

setakat ym n sms memang takde masalah selagi saya berada di stesen..

yg membuatkan saya tiada masa.. adalah kerana saya tidak boleh keluar ke mana-mana tanpa pengganti.. nanti tergendala segala urusan..