Wednesday, 6 August 2008

jiwa kacau = shopping time

sebelum kamu-kamu meng'attack' saya..
dengan mengatakan untuk release stress ;
dekatkan diri dgn Allah.. bermunajad dan sebagainya...
ditekan kan disini.. ini hanyalah remedy secara zahiriah..

*********************************************************************

ramai wanita mengatakan..
jika berada dlm keadaan tertekan..
atau stress.. atau lebih dikenali dgn falsampah jiwa kacau..
remedy terbaik adalah shopping...
ok ok.. not only shopping...
manyak lagik cara boleh dipraktikkan seperti yoga.. spa..
tak kurang juga yg makan untuk ilang stress... (ini pun ader buat jugak)
tapi tanya la mana wanita pun..
mereka akan memilih shopping sebagai top list...
untuk merelaxkan diri dr belenggu stress..

and that's what i've done last weekend to release my jiwa kaco..

ari ahad.. 3 ogos 2008... g angsana ngan my mum..
after singgah booth sahabat kita; MR AYARES..
me n my mum pergi mengisi perut yg berkeroncong..
kerana seharian berada di spa memanjakan diri...
g makan kue teaw ratna kat sedap corner...
then jenjalan pusing-pusing nak ilangkan rasa senak kekenyangan..
singgah everalp.. buy one blouse for my mum..
then kuar dr everalp, pusing kiri.. nampak body shop..
kaki cepat melangkah.. manusia sgt ramai.. tapi peduli laa...
bila masuk store.. mata melilau.. wah manyak nyer barang baru...
tapi diri dah aim 1 barang jek.. loose powder dah abis..
kasi rembat satu.. tgh dok belek² bedak..
nampak plak lipscuff.. ader promo..
ermm time ni la paling bagus nak beli benda-benda gini..
sebab body shop harganya jarang turun...
terpatah niat nak beli satu item jek..
dah siap bayar.. jalan lagik..

dr jauh dah nampak satu store yg lama sgt nak masuk..
tak pernah masuk sebelum ni sebab kalau masuk pun takde saiz.. hahha
jeng.. jeng... jeng...
oleh kerana dah kurus sikit ni.. berani la nak masuk levi's store..
pusing-pusing.. nengok-nengok.. sangkut la kat satu jeans ni..
try.. tada.. muat beb.. alhamdulillah.. apa lagik.. bayar n blah..
mak kat sebelah senyum jek.. dia pasti tau.. anak dier tgh tension..
tension tahap dewa.. tension yg ntah ape-ape...

then pusing² lagik... nengok kedai triumph.. takde yg best... kuar..
jalan lagik.. dgr kecoh-kecoh kat pentas utama..
owh ader pertunjukan baju pengantin..
berenti sekejap n menatap baju² yg diperagakan.. biasa jek..
mood shopping tak abis lagik.. sebab jiwa blum pulih sepenuh..
jalan-jalan.. nampak kedai fave.. SUMMIT..
tarik mak masuk.. minta mak duduk sat.. sambil diri ini pusing kedai..
dari ujung ke ujung.. terminat kat satu kasut ni..
terdetik jugak.. kasut heel kat umah tak jejas lagik..
tp sebab ada sale.. angkut jugak satu...
teruja bila nengok akak-akak yg datang angkat sampai 4 5 pasang.. ish giler la..

beg kat tgn dah penuh.. kaki pun dah letih..
badan pun rasa seram sejuk.. lagi pun hati dah macam tenang sikit..
enjoy la jugak.. lupa sekejap masalah...
aper lagik.. after settle semua.. ajak mak ke pentas utama semula..
lalu dpn booth teman kita tuh.. ingat nak say goodbye.. sekali takde daa...
kami pun berjalan pulang.. dan masih sempat singgah beli sundae strawberry..
last last mak tarik dan komen...

[ mak ] "adek... udah ler.. angsana nak tutup dah ni.. sambung ari lain"

diri ni hanya mengangguk dan senyum... satu kucupan inggap kat pipi mak..

[ diri ini ] "timer kasih teman adek ek mak"

mak pun tersenyum manis..

balik ke kereta n drive pulang...

bawah ini adalah gambo item yg telah dibeli pada hari itu.. hihih...
semoga tidak jiwa kaco tahap dewa lagik..
dah takde duit nak shopping lagik ni.. hahahhaa

12 comments:

Princess Liyana said...

alahai.dasyat nye yang oi.huhu jiwa kacau g shopping.huhu therapy yg bgus;)

Err..byknye brg balik shopping. Alahai,jeans levi's tu bukan bratuske?eheheh

body shop lg;)hehe,lain kali leh blanje yana ok:)

annaheim said...

hoho...btol,shopping tuh sgt perelease stress yang sgt bagus...but i prefer window shopping kot..jimat duit..haha....tp tu pon jarang buat,besa klu stress,carik kedai makan mahal2,order yang sedap2(usally kedai makan mahal2,mknn sedap,tp sikit..so,x de la naik sgt badan kan...hehe...)...haha...sgt merelease stress wlupon duit juga terbang tinggi..hoho..~

filanastasia said...

princess liyana : tu yg ayat akhir kata jgn jiwa kaco dtg lagik.. duit abis dah.. nak wat camner.. bukan selalu.. huhuhu..

pst.. body shop tu keperluan.. nak pakai benda len mcm tak reti.. dah biasa ngan jenama tu.. hihih.. nak belanja?? boleh.. tp yana bayar eh..

annaheim : makan dah terlalu biasa bg diri ni.. tu yg badan bulat semacam.. asal stress makan.. asal stress makan.. shopping ni kalau jiwa kaco melampau jek.. hahahha ye ke kedai mahal makanan sikit??? kenny rogers tu ayam dier besar jek.. terkadang tak abis pun.. hahahah

AyAres said...

org byk duit.. itulah terapinyerrr

filanastasia said...

mr ayares : bnyk duit atau tdk.. tu blakang kira.. tu duit simpan punya la.. lgpun bukan pakai satu hari.. semua tu pakai sampai abis.. especially jeans.. tak pernah merasa jeans levi's.. skarang sudah kurus cikit.. boleh la melaram.. hahaha

Princess Liyana said...

Alahai, org byk duitla blanje?leh?huhu

Angsana ke?CS ke?Tebrau ke?auwww..huhu

shinO サイフル said...

Wah nafsu..Maka itulah dikatakan 11 nafsu wanita..ahaks! :D

ALIYA said...

wow,beznya shopping,sakan nampaknya,jiwa kaco lg ekk??ahakz,erm,dah lame tak shopping,erm,tp fila shopping brg mahal,xmampu gue,brg2 murah aje,hehhe...puas tak shoping tuh?penat kan,ahaxxxx...

p/s: tgh bln nk ke johor,leh singgah kat tmpt fila keje

filanastasia said...

princess liyana : yana.. akak maner ader bnyk duit.. jgn dgr cakap si ayares tu.. hihihi.. ala.. kalau setakat blanjer makan bleh aa.. kalau nak brg ni.. kena tunggu kumpul lagik.. hahahah

pst.. angsana ok.. cs pun boleh.. tp tebrau.. tak nak g lagik.. tobat.. tak besh pun...

shino : tak dinafikan.. huhuhu...

tp selagi belum berkeluarga.. bleh la nak merasa shopping gini shino.. coz kalau dah ader keluarga..priority semua untuk keluarga.. terkadang diri sendiri paling last... kdg² tuk diri sendiri takde dlm list pun...

aliya : brg² tuh.. alah membeli.. menang memakai.. semua benda tu mau makan bulan dan tahun.. kalau buat kira² memang berabaloi la.. dah terbiasa, fila pakai satu barang dgn jangka waktu yg lama.. barang tuh dah tak dan lagik nak guna.. baru beli baru.. so tak membazir pun... hihihi

meh meh singgah... ni no kita.. call la ek.. 017-7811003

mohd herizat said...

santai jiwa..
teringat masa kandungan isteri dah masuk 7 bulan..
shoping sakan baju baby .. dari kul 5 petang sampai kul 9.30... huhuhu..
oh wanita

filanastasia said...

mohd herizat : wanita dan shopping mcm kawan baik.. huhuhu..

thanx for viewing mine yeah...

Princess Liyana said...

uhuhu.knapa tebrau tak best kan?jauh sgt?huhu

Kay!ada masa kita jalan2..huhu