Friday, 13 March 2009

ada yg tiada...

satu hari ni alhamdulillah..
org ramai bertandang..
lalu lalang..
so aku bersama crew semua bz..
sesekali aku masuk POS island..
backup cashier..
sambil melayan kerenah pelanggan..
bila dah ramai..
masing-masing nak cepat..
dan mula la nak naik hangin..

time ni la aku diperlukan....
*sila ke toilet jika mahu throw up*
bukan la aku nak kata aku perasan..
tapi aku nengok..
even beratur agak panjang...
tp bila aku senyum..
ucap selamat bagai..
cakap lek lok...
mereka yg bermasam muka pun boleh senyum..
sampai nampak segala..
sampai pakcik yg takde gigi pun suka nak senyum..

see see..
the power of SMILE..
*program yg nak diterapkan oleh PETRONAS*
tapi kalau takde program neh pun..
aku rasa dah terlebih-lebih aku senyum..
dah terlebih-lebih aku ramah..
dan terlebih-lebih aku kepoci..
hahahah

kalau ada manyak masa dan ruang waktu..
aku siap boleh borak ngan customer..
takde plak mereka nak marah2...
walau terpaksa beratur panjang..


yg penting.. kita kena appreciate pelanggan..

kadang-kadang...
aku rasa nak bg sikit aura kepoci aku neh..
pada adik-adik cashier..
biar depa tak terlalu malu untuk jadi ceria..

tapi takpe la..
aku masih ada..
masih setia di sini...
walau tak seceria time dak chomel, kazen dier n aku bergabung...
aku percaya..
stesen kami tetap yg terceria di sekitar jay bee..
*hahahaha.. aku memang suka nak perasan*

tapi itu hakikat yg diperakui oleh foreign...
uncle dari singapore..
dalam akhir tahun lepas..
datang berombongan..
kata kami sangat ceria..
especially me..
again.. see see..
*yer.. aku perasan lagik*
*fila bila kepenatan memang begini.. perasan memanjang*

*please bear with me.. huhuhuh*


nampak gambo di atas??
itu la namanya..
ada yg tiada...

konpius??
aku pun sama.. hahahha

ermm.. rasa nya..
cukup la kecerian aku untuk hari ini..
aku nak bertapa di dalam opis plak..
badan sgt letih..
mujur angah tiba tepat waktu membawa makanan..
timer kasih MAK..
adek sayang bangat kat MAK...

ada yg tiada..
sapa yg paham.. boleh ketuk n masuk...
siapa yg sengal mcm aku jugak..
akan berlalu..
tanpa tau aku bertapa di dalam...

bagus kan?? hahahhahah

13 comments:

ijechan said...

hua3. ada yang tiada. tak mahu diganggu kah? hiks.

[ nadia ] said...

gahh~!! susah ah kerja akk nie lelebih bila melayan pelanggan.esh tau tau je ah.pelanggan kita pon pelanggan juga.ada je x kene.haha

**mana suka tgok org jual kerek semacam.haha

AyAres151 said...

bertapa buat apa hah dalam bilik gelap tuh? hahahhaaa

filanastasia said...

mr ayares : bilik gelap?? mana tau gelap?? kita pasang lampu la.. hahahha.. kalau bertapa.. tentu la muhasabah diri.. cewah..

[nadia] : susah ker?? best jek.. hahaha.. akak adalah manusia pelik.. ngeh ngeh..

ijechan : tepat.. pandai la kamu neh... huhuhu

Iszaham said...

Sama ar,
Harry potter fav sy gak.
la ni depa tgk shooting HP7 Part 1.
Buku akhir akan ada Part 1 & 2,
tayang beza.
tgk ada pics kt blog saya.

Best Regards,
Iszaham

damme damiah said...

haaa, senyum2 la bgus
kkdg tgk cashier yg masam, nak berurusan pn maleh

Riezal said...

bak kata org2 tua.. anda ada pemanis tebu.. senyum jer habis semua cair.. silap2.. duit baki pun tak amik.. :)

S h i n o said...

customer is alwiz right!!!
heheehee

KEKASIH 'ATOK' said...

KAK D AKU SUKA SUKA SUKA KEJE PETRONAS TUH... TERINGAT SKANDAL BERSAMA 'ABG2' LORI ++++ 'ABG2' YG ENTAH APA2.. eh abg motor besar tu ada dtg lagi tak??? bukan TMJ tau.. :P miss that time..

Iszaham said...

Yup, 2010 lmbt gi 2...
taper sabar sparuh dari iman.. :]

Best Regards,
Iszaham

Princess Liyana said...

haha akak!bleh dtg kaco? ;P

filanastasia said...

iszaham : huhuh... jumpa la pulak yg sesama suka HP.. rocks babe...

damme damiah : hahha.. kiter memang suka senyum.. huhuhuh

riezal: huhuh.. tetiba terasa malu-malu cat.. (^_^)

filanastasia said...

s h i n o : yesszaa bro...

kekasih atok : aku tau.. kita sgt happening kan dulu kala.. hahahha... abg moto besar?? ader jek..

iszaham : ermm tgh sabo la neh.. huhuh

yana : meh meh kaco akak meh.. ngeh ngeh