Monday, 9 March 2009

politik?? bukan duniaku...

tidak lah politik itu duniaku..
benar.. bukan tipu..

selalu jugak aku berkunjung ke laman web Tun Dr Mahathir..
tak kisah la kamu nak kata apa pun..
tapi aku membesar bersama beliau..
dr tahun kelahiran aku beliau memerintah..
sehingga aku berumur 22 tahun..

walau waktu itu aku tidak mengerti apa..
semakin besar.. semakin mengenali beliau..
apatah lagi..
Tun tokoh yg dikagumi allahyarham ayahnda tercinta..
tentu saja sepanjang hidup beliau gemar bercerita kisah tokoh yg dikagumi..
hinggalah aku juga merasa kagum dgn Tun..

tapi setelah berminggu aku tidak mengunjungi blog Tun..
hari ini aku gagahkan diri melayarinya..
dan aku terbaca artikel pasal Tingkat 4..
dan aku sesungguhnya tidak memahami..

jadi kamu boleh rumuskan..
aku memang agak janggal dgn dunia politik..
ternyata.. bukan duniaku..
aish.. fila.. wake up..

mahu baca pasal tingkat 4??
sila [ ke sini ]..
jika kamu mengerti..
boleh la bgtau aku apa itu tingkat 4 okies.. huhuhu

7 comments:

Farah Aminuddin said...

politik? hurm. kdg2 berminat jg dgn politik ni. tp lama2 cam bosan. taktau ape yg betul.huhu

A t i Q a h said...

owh. ada baca tingkat 4 tu. ekceli, kite tak de la tau siapa manusia di tingkat 4 tu. tapi, yang kite paham, tun maksudkan orang2 yang di atas tu. err...faham ke kak? ehe.

izzat said...

hehehe,,
tq bg comen
yang kiut miut tu anak saya la
hasya azzalea..
dah dekat 3 mggu x jumpa dia
winnduuuu

Princess Liyana said...

Huhuhu sama la kita kak..bila politik ni. huh cm blur ckit; P

Miss u so much..;)

annaheim said...

haha.saya tau crite tingkat empat neh.ade kaitan ngan mende pilihanraya kecik tp besar yang ada baru2 neh.tapi takleh crite kat public aa.becoz kang ade yang sensitip.haha.and yes,ramai manusia yang tidak berpuas ati dengan mereka yang di tingkat empat itu.hehe.:)

Hananeechan said...

nk g tingkat empat kena naik lif ke?

*xpaham ape itu tingkat empat*

~ mizzAmy ~ said...

~ dunia politik juga bukan duniaku... dah lama tak layan berita kat tv since kejadian kat perak. ~