Monday, 21 July 2008

my fave pudding

last Saturday.. i'm off.. so dok umah.. kononnya nak mengecat bilik..
penat plak.. posa la konon.. letih semacam..
bila posa time keja.. ok jek plak.. ish ish ish..
so dah selanjur dok kat umah..
n do nothing.. tetiba teringin plak nak makan puding..
turun g dapur.. nengok-nengok, semua bahan ader..
(memang suka simpan stok.. coz kengkadang, kalau teringin, tgh mlm pun boleh buat..)
oleh kerana kerajinan yg melampau.. bancuh la adunan n mula la mengacau..
lmbt plak nak masak si puding ni.. selalu mcm kejap jek.. dah lama tak buat kot..
oleh kerana dah letih kacau puding ni...
tak dan la nak masuk kan puding dlm bekas kecik-kecik..
last last tuang dlm tupperware beso (malas punya pasal.. huhuh)
dan dibiarkan sejuk.. tuk makan waktu buka.. enjoy da view.. hehehe



my fave n my expertise.. hihihi

11 comments:

Princess Liyana said...

Mak aih!puding itu sungguh tempting..nak ckit?waaaa

filanastasia said...

princess liyana : meh la.. kalau nak kita buatkan.. bgtau jek.. insya-Allah bole punya.. tp setakat ni.. kita niatkan jek la ek tuk awak.. hihihi

KEKASIH 'ATOK' said...

huwaaaaaaaaaaaaa mana bahagian aku nie... ngelat tuuu tak aci laa gini.. huwaaaaaaaaaaaaaaaa

filanastasia said...

kekasih 'atok' : ngelat tak ngelat sgt la.. hahaha.. nanti hang balik, ceq buatkan ek.. nak 2 loyang pun boleh.. huhuhu.. jgn nangis.. nanti pe kate org kat opis tu.. hihihi

shinO サイフル said...

errr..sy wt pudding xpernah keras..huhu xtau nape.. :(

filanastasia said...

shino : terlebih ayaq kot.. puding ni sukatan kena tepat.. kalau tak memang kurang menjadi.. takpe la.. meh saya buatkan tuk awak.. dgn syarat awak kena turun jb la.. hihihi

shinO サイフル said...

Turun Jb semata-mata gi makan puding. Tiket MAS RM958 KB-KL-JB,JB-KL-KB. Cab lagi, senai ke Skudai. Wahh.. bpe harga puding tu? :P

filanastasia said...

shino : idak ler suh naik MAS.. itu kalau desert yg rege 25kUSD tu takpe la jugak.. hihihi.. mane la tau jenjalan ke jb.. calling-calling ler.. nanti kta wat kan.. huhuhu

ALIYA said...

nice pudding la,erm,nanti leh tlg berniaga la,baru nak wat puding time ramadhan,hikhik,saje isi masa,nak wat puding telur,erm,lain dr yang lain..hikhik,puding,ringkas n senang dibuat,ok kan...tuh rase pe ekk???

filanastasia said...

aliya : tu puding custard.. plus milk..sedap.. hihihi..

masuk bakul; angkat sendiri plak.. huhuhu

ALIYA said...

yummy2~~~