Saturday, 26 July 2008

OST Soleha - Sinetron Indonesia

Sesungguhnya - Ungu



ini adalah OST bagi citer Soleha nyanyian Ungu.. besh...
soleha adalah antara sinetron indonesia yg menjadi kegemaran kta..
plot cerita nya biasa..
gadis yg sakit,.. baik hati.. direbut 2 lelaki.. bla..bla..bla..
tetapi yg membuat kta kekal nak nengok...
kerana kesungguhan cinta antara watak utama wanita & lelaki..
(walaupun ada masa-masa sedih bila mereka berpisah - setakat episod skarang la)...

soleha (watak utama wanita) dilakonkan oleh marshanda..
manakala Rendra (watak utama lelaki) dilakonkan oleh rionaldo stokhorst..
(ceq minat sungguh kat mamat ni.. especially dalam Liontin)
ermm.. mcm biasa.. dalam mana-mana cerita pun ada watak org kedua..
dan selalunya.. watak org kedua ni dibenci..
tapi dalam 'soleha'.. watak org kedua iaitu Ervan (Baim Wong) juga menjadi tarikan..
ada ketika watak Ervan menaikkan seri cerita dgn gelagatnya..
tak ketinggalan watak Mbak Titin.. ala-ala sengal, tetapi sgt baik hati & klakar...

demikian la antara cerita di TV yg kengkadang sahaja dapat dilihat dek kerana kekangan waktu...
terima kasih buat mak tersayang yg selalu menjadi informer bila kta tak dan nak nengok sendiri.. hahahaha...

bawah ni gambo anak sedara kta yg ibunya indonesian.. ada aura artis² indonesia tak?? hahahah..

(suka nengok nada pakai tudung mcm 'cikgu arini'.. comel.. tp ni tudungnya besar, sarung mak dier punya.. hahaha )

3 comments:

annaheim said...

that sinetron dah kuar kat sana last year,before raye,mmg sinetron untuk blan Ramadhan..termasuk antara sinetron yg menyambut kedatangan sy di sana..haha.~

filanastasia said...

annaheim : owh yer ke? ic.. no wonder depa puasa dlm citer tu kan... ermm tak sabo nak tau kesudahan.. tunggu.. hahaha

shinO サイフル said...

Rasanya annaheim dah lali dengan cite2 indonesia ni sbb die kan kat indon. Haha

Bagi sy,cerita cinta ni boleh dikatakan seperti hiburan sahaja dan sememangnya sy x percayakan cinta sebab ia adalah racun. emo la plak.. hahaha