Sunday, 4 January 2009

2009 ; tiket wayang RM20???

aku check cinema.com.my
nak nengok la apa lagik movie yg dah kuar for 2009..
and i found this one..

**********************************************************************************

26 Dec – As cinemagoers troop out to watch movies like "The Spirit" and "Australia" during the year end holidays, a proposal by the Malaysian Film Producers Association (PFM) to the Malaysian National Film Development Corporation (FINAS) in relation to increasing ticket prices for Hollywood movies has caused an uproar among consumers who have caught wind of news.

Under the proposal, PFM Chairman Ahmad Puad Onah is reported to have said that the move was to protect the local industry, as recent local movies such as "Antoo Fighter" and the big-budget "Cicak-Man 2" bombed at the Malaysian box office in the heat of Hollywood competition.

However Cinema Online forumers have posted strong dissent over the matter, saying that they will not watch "poor" local movies for free, even if Hollywood movies are priced much higher than the proposed RM 20.

************************************************************************************

aku nak komen satu jek... maybe dua atau tiga....

kalau filem melayu yg nak dibanggakan tu ntah apa-apa..
bg free pun aku tak nengok ok..

baek aku nengok kartun barbiE... huhuhu
suka la nak kater aku ni melayu lupa daratan.. pedulik..

dan naek la baper hingit pun...
kalau aku kata nak nengok harry potter kat wayang...
angel & demon ker.. atau wolverin.. atau transformer...
atau mana-mana filem hollywood yg best..
aku akan nengok ok...

dan aku nak kater sikit jek lagik..
mereka yg buaT sengal neh..
sebenarnya j. e. L. E. S...
muaahahaha

18 comments:

Princess Liyana said...

huhu..yana tau, akak nak tgk angel and demon kan...huhuhu..hidden agenda;)

filanastasia said...

princess liyana : huhuhu.. kamu tahu ya.. shhh!!! ngeh ngeh ngeh

S h i n o said...

Sepatutnya.. harga tiket bg films tempatan patut dikurangkan sbb xde kualiti. Dah tau buat film x best,pastu nak suruh org tonton plak.. ape kejadahnya!!

kenaikan harga tiket hanya memberi keuntungan kepada pengusaha film bukan kepuasan penonton semata-mata!

Farah said...

haih. naikkan harga sbb nk kurangkan org tengok hollywod movie. apekah? rsnye kalau movie hollywood tu bagus setakat rm20 org akan tetap pegi tengok

AiE bAhRi said...

nasib baik tak suka tgk wayang.ha8

Zaidon said...

As'kum.. salam singgah dan salam kenal,.. : ). tiket wayang 20 ringgit?.. baik beli aiskrim lagi best makan ngan family atau kawan2...

azie said...

tulah. bukan takmau support cerita melayu, tapi kalau cerita melayu yg mcm mami jarum bagai tu, rasa2 berbaloi ke kuar RM10?

bak kate nabil, lu pikirlah sendiri,ehehe

Pocket said...

pocket adalah peminat filem tempatan,
bagi pocket, filem tempatan harus diberi peluang yang sama dengan filem antarabangsa dengan
menaruk iklan yg sama banyak,
poster yg sama besar,
review kat tv yg sama golden time,
jangan lupa juga masa tayangan yg sama panjang (2 minggu)

tapi dengan memahalkan harga tiket filem luar, akan memusnahkan lagi filem tempatan, kang samo cam pr0t0n jgak, orang kita bli pasal murah, kuality? hampeh...
takkan berkembang nyer...
takkan improve nyer...
(Pocket emo plak sket ^^)

anyway... lawatan balas yer :)
am putting your link in mine as the first link 2009!!:)wuhuuu!!

[ Eclipse ] said...

o_O nadh akan tonton cerita yang besh sahaja. walaupun ia tempatan atau holywood

filanastasia said...

all : thanx for da comment.. dan yg baru singgah tuh.. salam ziarah..

pst.. bukan nak merendahkan filem melayu.. tapi manyak yg kurang berkualiti.. nak capai standard pun payah.. so how..

renung renungkan.. selamat beramal.. hahahahh

yOnnA said...

sebab baca blog akak semalam la,
yonna google news pasal tu hehe.
terhasillah entry yg sama ngan akak :)

filanastasia said...

yonna : huhuhu.. cool.. ngeh ngeh...

nike dunk said...

cool blog

我爱掼蛋网 said...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG

materials said...

prada bags
prada wallets
prada bag
prada handbag
prada handbags

www.jsfishnet.com said...

Some of the content is very worthy of my drawing, I like your information!
Special Net

Anonymous said...

citer melayu x best

Anonymous said...

where to buy tramadol online tramadol hcl and alcohol - tramadol 50mg what is it for