Thursday, 29 January 2009

road to pn cahaya's wed

ini adalah rentetan perjalanan ke majlis resepsi area manager kami..

aku bertolak dr jb agak lambat..
stesen sgt ramai org..
maklumla hari cuti...

*oppss.. baby J neh interframe plak.. huhuh*

nak lepas tol pun bukan maen payah..
padahal guna smart tag..
tapi terpaksa gak tempuh jam..
coz mereka yg nak g lorong tunai gatal² masuk lane smart tag... grrr
dah lepas tol.. still tak leh bawak laju..
paling laju 85km/hour..
giler la.. kat highway aku tak pernah bawak slow gitu..
bila dah slow.. mata pun mula la ngantuk..
nasib tak eksiden.. dah la lambat..
org depan plak maen brek.. hangin btul aku..
tapi mujur aku neh sabo skit ari tuh..
ngeh ngeh ngeh..

sampai muar hampir 4.30ptg..
sempat aku snap gambo kat tmpt sebelum sampai bandar muar..
aper ntah nama dier.. huhuh


then g tanjung.. jumpa member..
dier bawak check in hotel..
kat Muar Traders Hotel..
cantik gak hotel tuh..
oleh kerana cuti.. standard room takde..
nasib along sponsor.. so aku amek la deluxe room.. huhuhu

*deluxe room.. double bed.. sorang tido.. heaven.. huhuhu*

mesti korang heran.. jb-muar bukan jauh.. still nak dok hotel??
coz balik mlm aku takut nak drive sengsorang balik jb ler..
huhuhuh...
aku pun naek bersiap dan dier pun balik bersiap..
maser neh dah kul 5.15 ptg...
giler cepat aku bersiap.. cipta rekod beb...

*sudah siap bersolek untuk ke majlis*

kul 6 member aku dtg amek..
kitaorang bertolak ke kl..
sebelum tuh sempat dier bawak aku pusing umah lama aku..
*dier n aku dulu kecik-kecik duk satu taman ok..*


*ni ler 'peneman' yg sudi nak tolong drive ke kl..*
*perhatian.. sila jgn gosip ok.. aku tak moh ilang kawan yg baek neh..*


*jambatan muar.. *

aku gila jakun bila lalu jambatan neh..
nengok tuh siap snap gambo lagik..
neh jambatan fave aku time kecik² dulu...
setiap kali keta arwah ayah aku nak lalu jek..
aku akan excited giler..
sampai skarang pun aku masih rasa excited..
apa sebab pun tak tau.. huhuhu

*singgah sana pengantin*

deco yg sgt simple n cantik..
aku seperti mengikut tema..
putih n pink..
itu la jodoh namanya..
bila sampai.. tak sangka btul..
kena plak kaler baju n tudung aku.. kui kui kui..

*dan ini pengantinnya.. pn nur cahaya n pasangan..*

cantik kan dia.. dier sgt berseri-seri tau...
"secantik nama.." kater member aku..


ini ler barang berharga yg aku kena deliver..
jam aigner berharga lebih 2k.. so simple n sweet..
ada yg nak bg aku adiah?? ngeh ngeh..

kami antara yg kuar paling awal..
member aku nak balik nengok FA cup..
cian.. aku tak tau pun FA cup start mlm tuh..
tapi aku salute la kat dier..
kalau dak lelaki laen..
tak ingin nyer nak tolong member kalau ader bola mlm tuh..
kami balik sampai kul 12am..
pas antar dier.. aku balik hotel..
dan menidurkan diri dgn org bermaen bola di astro sebagai peneman.. hihihi..

esoknya aku bangun lambat..
mujur cuti² malaysia..
lepak beb.. walaupun aku tak drive..
alasan jek neh.. ngeh ngeh ngeh
sempat lagik nengok citer kat cinemax..
baru g mandi dan bersiap balik..
kul 11pg aku check out n drive balik jb..

*gambo last sebelum aku checkout..*

sekian coretan perjalanan aku ker majlis wedding pn cahaya..

12 comments:

S h i n o said...

ambik pengalaman dan idea ke?
Bguslah g tgok majlis org dlu..
Nt senang bile sampai mse.

Ermmm... sy pn kena rajin2 g tgok
majlis org :P

filanastasia said...

s h i n o : hahaha.. dok ler shino.. tugasan tuh.. hehehe.. tp boleh la.. bak kater org.. sambil menyelam minum ayaq.. hihihi

goasop said...

tgk baju kurung kak fila tu lawa la. suka baju latar putih. tup2 kak fila cite psal tema baju. huks. kebetulan lak.

pape pun, wedding mdm chaya happening la. hmm. lawa decoration-nya~

.fatin nabila. said...

cuti cny ni, xde orang buat majlis kawen pon..
ujung taon yg ujan pny la lebat, beratur majlis ade..
ni time cny, cerah je, xde plak..
lama xmkn mknn org kawen ni..

Princess Liyana said...

huhuhu..cantiknye akak!mcm tau2 ke sama tema..jodohla katakan...huhuhu

kak, sweetla tema mereka..memang cantik...huhu

mahal btol kak hadiah dia?dasyat ooo

filanastasia said...

goasop : hehe.. baju sponsor tuh.. akak sedara bagi raya lepas.. tapi baru pakai sekali.. *akak bukan pemakai baju kurung tegar* ngeh ngeh

pst.. happening kan.. gabung dua majlis : pihak lelaki n pompuan...

fatin nabila : ujung tahun tu cuti panjang.. memang ramai kawen.. tp ermm minggu depan pun ader member wedding... aish.. bila nak wedding sendiri ntah.. hahahah

princess liyana : sapa yg cantik?? wedding ittew?? huhuhu

annaheim said...

akak.kawan akak hensem.hahahahhahaha.


(sempat lagi wat muka gatal kat sini.hehe.)

filanastasia said...

annaheim : hensem?? hahaha.. baek² jgn sampai dier dgr.. ngeh ngeh ngeh...

ain janne said...

ooo..itukah dia si jiran lama?
br kini dpt ku lihat mukanya.
makin ganteng bl dewasa ya...
hati tak berkenankah...
hahahahaa..
maaf ya..bergurau saja..

ain janne said...
This comment has been removed by the author.
filanastasia said...

ain janne : no comment.. hahaha..

Anonymous said...

wow! nice wedding. dia ni bos u ke? igtkn exec level je ;p rasa mcm penah tgk la the bride...tp xsure kt mana...