Monday, 5 January 2009

curi kereta...

alahai..
mcm mcm benda boleh berlaku skarang neh..
baru beberapa minit td..
satu toyota camry.. baru lagik la aku rasa..
kena curi.. dan dan time customer tu abis isi minyak...

aku simpati la kat brother tuh..
org melayu kita..
dah nak terkena kan..
nak wat camner..
budak-budak yg ada pun tak leh nak wat apa dah..
terkelu bagai di panah...

cuma peringatan untuk korang n aku sendiri..
setiap kali nak isi minyak tuh...
sila la matikan enjin..
tolong la cabut kunci dr tempatnya..
selain diwajibkan mati enjin atas dasar keselamatan....
mungkin ini la salah satu sebabnya..
bila enjin dan kunci dah sedia ada dlm kereta...
benda yg tak elok tu mudah aja nak terjadi..

jd.. renung-renungkan..

9 comments:

S h i n o said...

sy biase tggal keta dengan injin idup..huhuhu bahaya2 nih..

goasop said...

saya siap lock lagi kete tu time nak g bayar. haha. *skema.

tp kene hati2 kan kak fila~

Princess Liyana said...

alaahai..ok pasni kena ingatkan kancil clan...hmm..kesian org tu kan kak

[ Eclipse ] said...

betul, kadang2 kan heran kenapa diorg leh tinggalkan kereta diorg mcm tu je. mana tau ada yg dari belakang tetiba ambik mcm mana

AyAres151 said...

gunakan Auto Lock...

btw...simpan CCTV tu yer..nnt nak nengok..

.fatin nabila. said...

toyota camry..
haih..
membazir..
if jual, bagi kt sy..
beli kancil sebijik..
dpt la ringankan beban sy yg hari² tunggu bas nk g kelas..
haih..
tp, bhy la kn..
kt mana mendealah ni jd?

Farah Aminuddin said...

kesiannya..
kalau jadi kat diri sendiri, mmg menangis x berlagu!

filanastasia said...

s h i n o : sila jgn buat lagik ok.. keep yer eyes open.. huhuh

goasop : good good.. skema itu tidak salah dik...

princess liyana : tolong ingatkan ok.. memang cian.. tp bro tuh sgt cool..

[eclipse] : biasa la nad.. manusia penuh dgn kekurangan n ketidak 'alert'an.. huhuhu

filanastasia said...

ayares : auto lock?? tp jgn sampai tertinggal kunci di dalam..

nak nengok cctv?? kamu det. conan???

.fatin nabila. : kat tmpt sy keja neh.. toyota camry yg sgt baru berada dijalan raya..

farah : bukan setakat nangis.. mau pengsan woo..