Wednesday, 21 January 2009

ayah..

21 jan 09 - arwah ayah sepatutnya berusia 62 tahun ini..
walaupun sudah genap 6 tahun beliau pergi pd 17 jan yg lepas..
his spirit n soul still intact with me..
until now.. n beyond.. forever....
he still with me no matter what..
he will be with me all da time..
in my heart...

dan di bawah ku tuliskan sajak ringkas untuk ayah...

********************************************************************
ayah..
andai saja kau masih di sini..
akan ku kucup dahimu..
seperti mana kau kucup dahiku..
setiap pagi..

ayah..
andai kau masih di sini..
akan ku dakap tubuhmu..
seperti mana kau dakapku mesra..
setiap hari...

ayah..
dan jika kau masih di sini...
akan ku pastikan lena tidurmu..
seperti lena tidurku dahulu..
yang didodoi manja olehmu..
setiap malam...

ayah..
jika saja kau masih disini..
akan ku bahagiakanmu...
tanpa mengira waktu..
setiap saat setiap ketika..
kerana bagiku..
engkau satu-satunya..
ayah terbaik diseantero dunia..
engkau yang teristimewa..
selamanya..

ayah..
betapa aku merindukanmu..
merindu tawamu...
merindu suara merdumu..
merindu belai kasihmu...
merindu dakapanmu..
merindu cecap tanganmu dirambutku...
merindu nasihat-nasihatmu..
merindu hadirmu disisiku...
sesungguhnya..
aku sangat rindukan dirimu..

*adek sayang ayah selamanya..*
*dan lagu 'everyday i love you' yg adek dedicated kat ayah masih milikmu ayah*
*al-fatihah untuk ayah*

13 comments:

AyAres151 said...

al fatihah buat arwah saparman...ayah fila mmg seorang yang baik hati dan peramah..

filanastasia said...

mr ayares : thanx dearie...

Fazidah said...

I will always remember your dad as a gentle, loving person, kind but firm in what he believes in.
He was also so wise, you felt you could discuss just about anything with him.
A great man who lives in our memory...
Al Fatihah...

[ a l i y a ] said...

Al-Fatihah untuk arwah kak Fila,semoga beliau di kalangan orang yang beriman....sedih sajak tuh,rindu kat ayah aliya juga,kerja luar negeri,jarang balik rumah,tak mcm dulu,i miss my BUYA too...DAD is everything to us...without them...we're nothing..thankzzzzzzzzz...

sayang kak Fila....muahsss

S h i n o said...

al-fatihah..
:)

KEKASIH 'ATOK' said...

Al-Fatihah buat atok lelaki.. ira pon rindu kat atok.. ingat lagi atok selalu puji ira nyanyi lagu bila cinta didusta.. dia kata lagu tuh je yg ira nyanyi sedap.. hehehe..
KD, jgn sedey.. sbb kan atok mmg selalu disisi kita.. ingat tak dia penah bg lagu "dunia belum berakhir-shaden" masa ko baru2 balik indonesia.. dan until now i still pikir, no matter what, dunia kita belum berakhir.. we must be strong no matter what happen..

.fatin nabila. said...

al-fatihah utk ayah..
jgn sedih ea..
dh lepas..
doakan utk ayah tiap hari..
moga ayah tenang..

da best present 4 arwah is doa, ;)

azie said...

al fatihah

i know how u feel:-(

Princess Liyana said...

Al-fatihah..

Akak, kuatkan semangat ok!Yana tahu akak kuat..

Dan mari kita doa arwah ayah ditempatkan di kalangan org2 soleh..aminnnnnnnnnn

Princess Liyana said...

Al-fatihah..

Akak, kuatkan semangat ok!Yana tahu akak kuat..

Dan mari kita doa arwah ayah ditempatkan di kalangan org2 soleh..aminnnnnnnnnn

annaheim said...

Al-Fatihah...akak,be strong...=)

azain said...

i miss my best uncle..
dont know camne nk describe arwah pakcik..he is the coolest man i've ever meet..
al fatihah utk pakcik..smg brada d golongan org beriman..
sis,i miss him 2..
be strong k..
btul kata arwah....
anything happen?
"dunia belum berakhir"

filanastasia said...

to all.. terima kasih yg tak terhingga ya.. ucapan n ingatan kalian amat amat dihargai.. yes my dear.. dunia belum berakhir.. dan perjuangan aku di sini baru saja bermula..