Tuesday, 14 October 2008

ER : sepasang kurung biru...

kali ni.. entri pasal kurung biru plak..
bukan lagu kharil johari itu ya..
tajuk saja yg sama.. huhuhu..

setiap tahun, sejak bebrapa tahun lalu..
mak n saya akan mengenakan baju raya yg sama..
i mean.. fabrik yg sama..
tahun ni.. baju raya mengikut pilihan saya.. huhuh..
tahun-tahun sebelum.. kata sepakat jugak..
tp pemilihan lebih kepada pandangan mak...
kerana setiap tahun pun mata ini memillih warna biru atau hitam..
biru itu warna kegemaran saya ok..
dekat lemari tu bergantung bnyk baju biru..
dan itu membuatkan mak akan jd pemilih warna bg baju raya..
tapi tahun ni giliran saya plak yg pilih...
dan seperti mak jangka.. warna yg sama dipilih...
hahahah.. teruk sungguh saya kan...
tapi nak wat camner..
biru itu seperti sungguh serasi.. huhuhu

tapi mencabar jugak nak cari baju ni..
banyak gak tempat pergi..tapi takde yg berkenan dihati..
dr nagoya ke angsana.. akhirnya ke jakel baru bertemu jodoh..
saya cerewet?? ermm mungkin..
sebab sejak kerja dgn along.. yg punya uniform..
baju kurung hanya dipakai sekali sekala shj..
memang wajar saya cerewet.. hehehhe...

dan penat itu berbayar,..
officially kurung biru itu jd baju kegemaran saya..
tekstur yg lembut.. kaler yg diminati.. dan keselesaan pembuatan..
dan alasan plg utama..
bila pakai baju itu..
semua kata saya kurus.. hahahhaa


inilah kurung biru itu.. ditambah coretan kaler biru itam.. syok.. huhuu

9 comments:

ALIYA said...

akak,
wOw,same la kite,baju raya tahun ni pun biru,sebab bju yg sebetulnya tak sempat sia,rushing sesangat nak beli baju last minit,penim2,sy suke corak abstrak n xde bnge byk sgt,hehe,cerewet punye pasal,biasala pmpuan kan akak,tp yg penting kepuasan hati..hehe...

p/s : selamat hari raya,maaf zahir dan batin

S h i n o said...

nanti bleh la pakai masa gi jaga fuel pump hehehe

S h i n o said...

eh silap..kene pakai hijau ah sebb PETRONAS :P

filanastasia said...

shino : dah siap pakai pun time keja hari raya ri tu.. huhuhu.. siap mintak permission ngan boss lagik pakai baju kurung seminggu.. terasa ayu kejap.. hahahah

pst.. selama seminggu tu.. ramai yg tercari-cari mana fila tau.. diaorang boleh tak perasan fila ni.. padahal kengkadang dah siap diri depan diaorang dah.. huhuhu

filanastasia said...

aliya : sowie.. terlupa nak respon comment awak.. ermm kalau tak cerewet.. bukan perempuan namanya.. huhuhu.. lelaki pun ader yg cerewet tau.. hahaha..

pst.. selamat ari raya gak...

Riezal said...

yer.. anda nampak kurus.. er tahun depan biru lagi..? taknak mencuba kaler lain pulak..?

filanastasia said...

riezal : huhuhu.. kamu ni ada-ada aje.. hihihi.. tahun depan? kalau ada umur la.. kita nengok la pulak apa kaler yg berkenan.. mungkin kaler kuning diraja??? (hahaha mau mak saya buat pulut kuning kalau saya setuju pakai kuning diraja.. cet...tidak ler)

[ Eclipse ] said...

benda paling x suka. pilih baju kurung. haha

filanastasia said...

[ eclipse ] : huhuhu.. penatkan kalau nak pilih yg berkenan di hati.. hahaha